Wij zijn Martin en Sabine van der Klugt van De Droomfabriek in Leiden en wij namen het initiatief om voor het KWF een landelijke actie op te zetten. Met de actie wordt in de maand juni geld ingezameld om mensen die in de laatste levensfase of een intensieve behandeling nodig hebben dicht bij elkaar te laten zijn. Vaak verblijven deze mensen in een hoog-laagbed. Wat maakt dat zij niet bij elkaar kunnen liggen, samen kunnen slapen, verbonden zijn. Een koppelbed kan dit mogelijk maken. We willen dit doen met een jaarlijks terugkerende landelijke actie voor het KWF, waarbij we als beddenverkopende branche in actie komen voor het goede doel. Om deze jaarlijkse actie tot een succes te maken willen we medewerking vragen aan alle lokale beddenspeciaalzaken, maar ook aan de landelijke winkelketens. Daarnaast kunnen fabrikanten van bedden een rol spelen, evenals de consument.

 

Wanneer je bedden verkoopt,  kom je in een heel intiem gedeelte van iemands leven. En dat stukje leven verandert óók drastisch wanneer jij of iemand die je liefhebt ernstig ziek wordt. Pas als je het zelf van dichtbij meemaakt, besef je dat daar eigenlijk heel weinig aandacht voor is. Terwijl je juíst getroost en vastgehouden wilt worden in zo’n periode, toch? Zo kwamen wij op het idee voor de landelijke actie in samenwerking met het KWF. Daarnaast zijn wij van mening dat je soms onder je dekbed vandaan moet komen en iets moet doen voor een ander. Het leven is zo druk dat je al snel vergeet waar het ook alweer over ging: de dingen waar je echt blij van wordt. En dat is niet een nóg grotere auto bijvoorbeeld, maar wél wakker worden naast degene die je het allerliefste vindt, zeker in tijden van ziekte. In de maand juni willen wij daarom zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF. Samen met zoveel mogelijk mensen die ook in de beddenbranche werken. 

Dit jaar zullen we van het opgehaalde geld koppelbedden kopen en deze zullen op een zeer verantwoorde manier gegeven worden aan organisaties zoals hospices en ziekenhuizen.